Kinesio Taping

Door het behalen van het certificaat Kinesio Taping Trainer,  heeft Jos Tuns steeds meer kennis en interesse gekregen in deze vorm van taping.

Nadat Jos onder andere door Dokter Kenzo Kase uit Japan is opgeleid als Kinesio Taping Instructor, heeft hij zijn kennis verder uitgebreid met Lymfe Taping, Meridiaan Taping, en Fingerprint Taping.

Met deze tape vorm worden blokkades en blessures in het lichaam, met tape op de huid bestreden.

Wat is Kinesio Tape en hoe werkt het?

Kinesio Tape heeft een hoge mate van rekbaarheid (130% – 140%). Dit isDokter Kenzo Kase1 vergelijkbaar met de rekbaarheid van de huid van de mens.

Bij de behandeling van een blessure of letsel met Kinesio Taping, kan het slachtoffer het aangedane deel van het lichaam blijven gebruiken. Hierdoor worden de beperkingen van het letsel geminimaliseerd. Door de behandeling met Kinesio Taping kan in tegenstelling tot de traditionele witte sporttape kan men het aangedane blijven gebruiken. Dit heeft tot gevolg waardoor het herstel geoptimaliseerd wordt.

Door de werking van Kinesio Tape op de huid, wordt de huid als het ware opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat onder de huid. Dit heeft tot gevolg dat er een betere doorbloeding ontstaat. Hierdoor ontstaat er een betere afvoer van afvalstoffen, een betere aanvoer van bouwstoffen en minder druk op de zenuwen.

Door de drukvermindering op de zenuwen ontstaat er pijndemping. Kinesio Tape wordt gebuikt voor pijndemping, verbetering van de lichaamshouding en voor een sneller herstel van (sport)blessures. Het herstel wordt door deze tape bespoedigd.

Door deze tapevorm ontstaat er drukvermindering onder de huid, kan men de tonus (spierspanning) en pijndemping bewerkstelligen.

Met Kinesio Tape kunnen diverse blessures worden behandeld worden. Waaronder deze:
– Rugpijn
– Frozen Sholder
– RSI
– Hamstring Blessure
– Zweepslag
– Tennis Elleboog
– Slijmbeursontsteking
– Stompe Trauma

Met Kinesio Tape kan gedouched worden. Om de tape te drogen dient men deze te deppen met een handdoek en dan laten drogen aan de lucht.